Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Macie jakieś pomysły na nowe bloczki jako mod? Coś do robienia domku czyli np. ciemne deski.

Edytowane przez MrDadosz
Opublikowano

Hmm... Kolorowe szkło jest w jakimś modzie, więc raczej tego nie zrobię. Jasne i czerwone deski... Deski i czerwony barwnik/biały barwnik? + za dobry pomysł.

Opublikowano (edytowane)

Schodki i półpłytki z bloków diamentu, złota, cegły, itp.

Fajnie by było zobaczyć jakiś dywan czy polakierowane drewno (któro odbija troche światła, wiesz o co mi chodzi, ale może to być bardzo trudne do wykonania.)

I tak jak up, płytki na ściane, tyrakota,

I może jakaś tablica z możliwością rysowania na niej :), (tak wiem też trudne)

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano

Jasne deski, czerwone deski, ciemno-brązowe deski, kafelki gliniane - zrobię. Heban - postaram się, ale w 16x16 to trochę ciężko zrobić. Co do dywanu, to można zrobić z wełny normalnie, jak się ma pomysł to wszystko można ;) Co do polakierowanego drewna... nie potrafiłbym tego zrobić, to samo z tablicą :/

@CoSt: Nie rozumiem za bardzo, deski?

Opublikowano

CoSt ma na myśli chyba nowy rodzaj drzewa. Polakierowane deski może zrobisz deski które sie świecą lekko.Może by tak duble pół płytka tylko żeby wnie było tego łączenia z boku żeby wyglądała jak od góry. Chodzi mi o półpłytki ze stone

Opublikowano (edytowane)

Co do dywanów to bardziej chodzi mi o wzorki wielkości 1,2 pixeli. Banalne, bo wystarczy tylko textura z fajnym powt. się wzorkiem.

Albo coś w stylu obrazków tylko na podłoge.

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano

Hmm, wzorki o wielkości pixeli 1-2 da radę zrobić bardzo łatwo. a co do obrazków na podłogę - będą zajmowały jedną kratkę, więc nie byłyby zbyt bardzo opłacalne ;) Więc także zrobię ten dywanik.